انواع غذا با مرغ ؛ طرز تهیه ۹ غذای غیرتکراری و خوشمزه


وقتی نمیدونین چی بپزین، یهو به ذهنتون میرسه تا سریع یه بسته مرغ از داخل فریزر در بیارین و یه غذای فوری باهاش بپزین؛ درسته؟ بله؛ اینجور مواقع هممون انواع غذا با مرغ رو ترجیح میدیم به غذاهای گوشتی و … . مگه اینکه گوشت چرخ کرده داشته باشیم!

برای همین ما می‌خوایم توی این مطلب انواع غذا با مرغ رو آموزش بدیم که البته هم خوشمزه باشن و هم یه جورایی جدیدتر از اون خورش مرغ آبکی که همیشه با رب و سیب زمینی می‌پزیم!!! 

پس بیاین به ترتیب از غذاهای ساده شروع کنیم و در ادامه چند مدل غذای مرغی خوشمزه که حتی برای مهمونی‌ها هم مناسبه رو با هم مرور کنیم.

 

انواع غذا با مرغ

۱. خوراک مرغ و سیب زمینی

مواد لازم برای ۲-۳ نفر 
تکه های مرغ ( ران و سینه فرقی نداره ) ۴ تکه کوچک
سیب زمینی ۲ عدد درشت
آب به میزان لازم
پیاز یک عدد
نمک، فلفل، پاپریکا، پودر سیر و آویشن به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه

خب می‌بینین که چیز خاصی نیاز ندارین …

  • سیب زمینی‌ها رو پوست بگیرین و درشت خرد کنین و اونا رو به تمام ادویه‌ها آغشته کنین.
  • حالا کمی روغن بهش اضافه کنین.
  • پیاز رو درشت خرد کنین و به سیب زمینی اضافه کنین.
  • در این مرحله مرغا رو داخل یه ظرف پیرکس بریزید و سیب زمینی‌ها رو بهش اضافه کنین.
  • نیم پیمانه آب داخل ظرف بریزین و روشون فویل بکشین.
  • ظرف رو داخل فر بذارید تا (با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد) به مدت ۱ ساعت پخته بشه و یک ربع آخر هم فویل رو از روش بردارین تا غذا ترد بشه.

نکته: شما میتونین همین کار رو توی قابلمه انجام بدین و روی گاز! به همین راحتی!

این مرغ عطر آویشن و پودر سیر داره و کنار سیب‌زمینی‌های تردش، خیلی جذاب و خوشمزه میشه.

خوراک مرغ

۲. کوکوی مرغ

هیچ کوکو و کتلتی مثل اونی که مامان میپزه نمیشه؛ قبول دارید؟ اما اگه تا حالا کوکوی مرغ رو درست نکردید پیشنهاد می‌کنیم هر چه سریعتر این کوکوی خوشمزه رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ  یک عدد
دنبه (سلیقه‌ای) یک تکه کوچک
سیب زمینی متوسط رو به بزرگ  سه عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و پودر پیاز به میزان لازم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
پیاز یک عدد
تخم مرغ ۲ عدد
جعفری و ریحان خشک (و یا تازه) از هر کدام یک قاشق غذاخوری
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم

مراحل تهیه

  • برای شروع کار ابتدا سیب زمینی‌ها را پخته و حسابی بکوبید و کنار بگذارید.
  • سینه مرغ را با کمی نمک و زردچوبه و یک عدد پیاز کوچک و مقداری آب بپزید؛ حالا سینه مرغ را رنده کنید و یا با دنبه و زعفران دم کرده در غذاساز بریزید.
  • سینه مرغ و سیب زمینی آب پز شده را با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل و پودر سیر و پودر پیاز اضافه شود و حسابی هم بزنید.
  • دو عدد تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و حسابی هم بزنید.
  • در آخر سبزیجات معطر و یا هر سبزی معطری که دوست دارید را به مواد اضافه کنید.
  • از مایه کوکو به اندازه دلخواه برداشته و با کمک دست آن را شکل دهید و در روغن سرخ کنید.

کوکوی مرغ

۳. کیک مرغ

اخیرا کیک‌های غذایی خیلی مرسوم شدن و خانومای با سلیقه توی مهمونی‌هاشون سعی می‌کنن یه دونه از این کیکای غذایی رو بذارن. این کیک‌ها بر خلاف اسمشون، اصلا نیازی به فر و پخت و پز آنچنانی ندارن؛ صرفا شما یه بسته نون تست (اسنک) نیاز دارین و یکسری مواد میانی؛ همین!

حالا ما قبلا توی انگیزه بهترین و حرفه‌ای‌ترین کیک مرغ رو آموزش دادیم که شما می‌تونین توی لینک زیر دستورش رو بخونین؛ چون عااااالیه! از طرز تهیه تا تزئین رستورانی رو براتون گفتیم.

کیک تک نفره مرغ

۴. خورشت مرغ گشنیزی

اما مرغ گشنیزی! یکی دیگه از انواع غذا با مرغ که باید امتحان کنین. یعنی اگه قبلا این خورشت رو درست کردین، شما خیلی خوش سلیقه و با ذوق هستین توی آشپزی. چون این خورشت رو فقط شکموهای عزیز میشناسن که بسیاااار معطر و خوشمزه هم هست.

خب خیلی منتظرتون نمیذاریم؛ بریم برای پخت مرغ گشنیزی. (حتما امتحان کنین که حرف نداره؛ نظراتتون رو هم پایین همین صفحه برامون بذارین)

مواد لازم
سینه مرغ خرد شده ۱ عدد
ماست ۴ قاشق غذاخوری
سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
سرکه  ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
سیر له یا رنده شده ۱ حبه
زعفران کمی
ادویه (شامل نمک و فلفل و پودر آویشن و پودر کاری) به میزان لازم

روش تهیه

  • تمام مواد بالا به جز مرغ را مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید.
  • مواد را کنار بگذارید.
  • حالا مرغ‌ها رو کمی در تابه تفت بدید یا اگر خواستید سرخ کنید.
  • بعد از اینکه  مرغ‌ها پخت، سس مذکور را که قبلا آماده کرده بودید رو به مرغ‌ها اضافه کنید.
  • پس از جوش آمدن مواد، زیر شعله را ملایم کنید تا مرغ آروووم توی این سس بپزه.
  • فقط اگر بخواهید سس تا آخر تمام بشه، کمی مرغ شما خشک میشه؛ توصیه ما اینه که کمی از سس را نگه دارید که غذای تردتر و خوشمزه‌تری داشته باشید.

مرغ و گشنیز

۵. مرغ ناردونی

از اون غذاهای مرغی پاییزی که باید پخت و از خوردنش کنار یه کته شمالی لذت برد. قیافه‌ و حتی مزه‌اش شبیه به فسنجون هست و تقریبا هیچ کسی نیست که عاشقش نباشه؛ مگه اینکه طرف کلا با انار مشکل داشته باشه! خلاصه که خیلی عالیه و پیشنهاد می‌کنیم این بار که رفتین سراغ غذای مرغی، این مرغ ناردونی رو امتحان کنین که خیلی لذیذه!

مواد لازم
مرغ (ترجیحا ران) نیم کیلو
سیر تازه دو حبه
آب انار یک و نیم پیمانه
رب انار دو قاشق غذا خوری
انار دانه شده نصف پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پودر گلپر (به دلخواه) نوک قاشق چایخوری

روش تهیه

  • اول مرغ ها را خوب با آب شستشو بدین و خونابه‌ها رو کامل جدا کنین.
  • حالا مرغا رو با ادویه، نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کرده و در روغن سرخ کنید.
  • توی یه تابه جدا، پیازها را تفت بدین و آخرش سیر رو اضافه کنین.
  • بعد از این که بوی سیر بلند شد، باید به آن رب انار اضافه کنید. دقت داشته باشید که شیرین یا ترش شدن غذا بستگی به طعم رب شما داره.
  • در این مرحله آب انار و پودر گلپر رو اضافه کنید. آب انار قرمز!
  • وقتی مواد به جوش اومد، تکه‌های مرغ را اضافه کرده و حرارت رو کم کنین.
  • یک ربع مانده به پخته شدن غذا، دانه‌های انار را اضافه کنید؛ فقط درب تابه را دیگه نذارید که انارها سیاه و زشت می‌شن!
  • بذارید تا خورش خووووب جا بیفته و غلیظ بشه و نوش جان کنین.

مرغ ناردونی

۶. سالاد سزار

اینم یه غذای سبک و مدرن با مرغ که البته سالاده. اما خب برای شام گزینه مناسبی هستش. برای تهیه سس سالاد سزار، پنیر پارمزان، سیر، آبلیمو، خردل، ماست یونانی یا چکیده و دو قاشق غذاخوری آب را به خوبی با هم ترکیب کنید تا سس شما آماده شود.

یک مقدار کاهو رو درشت خرد کنید. بعد سینه‌های مرغ رو گریل کنید و روی سالاد بذارید و با سس مخصوصش میل کنید! همین!

سالاد سزار

۷. سالاد ماکارونی با مرغ

سالاد ماکارونی رو هممون دوست داریم، مگه اینکه رژیم داشته باشیم! البته رژیمی هم میشه درستش کرد، اما خب می‌دونین که هر چیز خوشمزه‌ای باید کالریش بالا باشه! توی سالاد ماکارونی هر چیزی دوست دارین می‌تونین اضافه کنین؛ از لوبیا قرمز و قارچ و هویچ پخته گرفته تا خیارشور و نخود فرنگی و فلفل دلمه‌ای ریز شده!

اما اون چیزی که مهمه اینه که اگر واحد پروتئینی که در نظر گرفتین مرغ هست، اون مرغه بوی بد و زننده نده! پس به این روشی که می‌گیم مرغ رو آبپز کنین تا خیالتون راحت باشه مرغ داخل سالاد ماکارونی شما، لذیذ و خوش‌عطر می‌شه.

مواد لازم
مرغ چند تکه
پیاز یک عدد کوچک
کرفس دو ساقه خرد شده بدون برگ
هویج یک عدد خرد شده
زردچوبه کمی
آب به میزان لازم

همه مواد رو داخل قابلمه بریزین و ۲۰ دقیقه اول تمام کف روی مرغ رو بگیرین. بعد بذارین آروم بپزه و داخل سالادتون استفاده کنین.

سالاد ماکارونی با مرغ

۸. مجبوس مرغ

غذاهای عربی دوست دارید؟ این غذا عربیه و از اون غذاهاست که وقتی می‌پزین تا سر خیابون همه همسایه‌ها می‌گن این چه بوی خوبیه که میاد!؟

مجبوس در واقع پلویی هست که به همراه مرغ، ماهى یا گوشت درست میشه و سبک‌های مختلفی داره. اما خلاصه بگیم که این غذا بسیار معطر و خوشبو و عطر هست که از خوردنش نه سیر میشین و نه پشیمون! بریم که یه دستور عالی و بی‌نقص از این غذای عربی رو مرور کنیم.

مواد لازم
برنج ۴ پیمانه ترجیحا دانه بلند
مرغ ۴ تکه ترجیحا ران
پیاز ۱ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
رازیانه نصف قاشق چایخوری
زیره سبز ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
میخک کامل ۵ عدد
چوب دارچین ۲ عدد
هل ۵ دانه
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم

روش تهیه

  •  ابتدا مرغ را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دیم.
  • حالا ۳ عدد میخک، فلفل سیاه، زردچوبه، هل و دارچین  را به قابلمه اضافه می‌کنیم.
  • توی این مرحله گوجه فرنگی‌ها را رنده می‌کنیم و به قابلمه اضافه می‌کنیم. باید زمانی که مرغ کاملا پخت مقداری از آب مرغ برای تهیه برنج باقی بمونه. مرغ‌ها را کنار می‌ذاریم و آب مرغ را هم می‌تونیم صاف کنیم هم با ادویه جات داخلش نگه داریم.
  • در اینجا تخم گشنیز را به همراه رازیانه، ۲ عدد میخک و زیره سبز در آسیاب می‌ریزیم و پودرشون می‌کنیم.
  • برنج را خیس می‌کنیم و به همراه آب مرغ روی حرارت می‌ذاریم تا نرم بشن. بعد از اینکه برنج را آبکش کردیم باید دم بذاریم.
  • حالا مرغ را لابلای برنج قرار می‌دیم و یک قاشق از ادویه‌هایی که آسیاب کردیم رو روش می‌ریزیم.
  • بعد از اینکه برنج دم کشید و آماده شد، توی دیس می‌کشیم و مرغ‌ها رو کنارش می‌چینیم و به همراه یه ترشی لیته ناب سرو  می‌کنیم.

مجبوس مرغ

۹. مرغ و مسما

اما آخرین غذا که جزء انواع غذا با مرغ حساب می‌شه، آلومسما یا مرغ و مسماست. این یه خورشت مجلسی و معرکه‌اس! اصلش رو توی شمال پیدا می‌کنید که اونجا بسیار عالی و خوشمزه طبخ می‌شه. ما هم در ادامه روش پخت سنتی و شمالی این خورشت ملس و دلچسب رو براتون میذاریم.

مواد لازم
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
آلو سیاه ۸ عدد
قیسی زرد آلو ۸ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری سَر پُر
روغن مایع به اندازه کافی
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

  • ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید. پس کمی نمک و فلفل روی قطعات مرغ بپاشید و مرغا رو داخل روغن سرخ کنید.
  • حالا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.
  • یک قابلمه مناسب روی حرارتبذارید و مقداری روغن داخلش بریزید.
  • پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید؛ بعد مقداری زردچوبه اضافه کنید.
  • در همین حین هسته‌های آلو سیاه را خارج کنید و به همراه قیسی به تابه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه بدید تا آلو سیاه و قیسی هم کمی سرخ بشن.
  • حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ بشه.
  • مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید.
  • در مرحله بعدی مرغ‌های سرخ کرده را به همراه چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
  • درب قابلمه را بذارید و اجازه بدین مرغ با حرارت ملایم به خوبی بپزد. این خورش به صورت کم آب سرو می‌شه! پس بذارین خوب جا بیفته.  
  • در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، زعفران دم کرده را اضافه کنید و طعم خورش را بچشید. در صورتی که خورش بیش از حد ترش شده بود می‌تونین ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید تا طعم خورش ملس بشه.
  • بعد از اینکه خورش آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنین.

آلو مسما

سخن آخر

توی این مطلب انواع غذا با مرغ رو آموزش دادیم؛ غذاهایی که شاید کمتر بهشون توجه میشه، اما خیلی لذیذ و خوشمزه هستن. امیدواریم این غذاها رو درست کنین و نظراتتون رو پایین همین صفحه با ما و بقیه دوستاتون توی انگیزه به اشتراک بذارید.

پایین همین صفحه، برامون بگید که کدوم دستور بیشتر براتون کاربردی بود؟ و آیا طعم این غذاهای جذاب رو دوست داشتین؟

توصیه می‌کنیمانواع غذا با گوشت چرخ کرده رو هم توی سایت یاد بگیرین و توی مواقعی که عجله دارین ازشون ایده بگیرید.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *